logo-tekst

Soorten graven

Op onze begraafplaats bestaan verschillende mogelijkheden tot begraven.

 • Algemene graven
  In dit type graven worden lichamen in twee lagen begraven. Het is niet mogelijk vooraf een plaats uit te kiezen omdat de eerste vrije plek in een vak wordt benut (hetgeen betekent dat een kist in de onderste laag wordt begraven als de begraving daarvóór in de bovenste laag plaatsvond en de volgende zal dan ook weer in de bovenste laag geplaatst worden). Echtelieden kunnen daarom niet bij elkaar worden begraven, tenzij zij gelijktijdig overlijden. De bewaartijd is 15 jaar.
 • Eigen graven zonder einddatum
  Dit type graven voor onbepaalde tijd (ook wel aangeduid als ‘eeuwigdurende graven’ is vrijwel nergens meer te vinden, zeker niet in Rotterdam. Van dit type zijn graven voor één, twee en zelfs meer personen beschikbaar. De stoffelijke resten worden hier naast elkaar begraven.
 • Eigen graven voor 30 jaar
  Van dit type zijn er graven voor één en voor twee personen. In tweepersoonsgraven worden de stoffelijke resten in twee lagen begraven. Hierin kunnen echtelieden bij elkaar begraven worden. Het tijdstip van overlijden van de eerste persoon bepaalt de plek waar wordt begraven.
 • Kindergraven
  Op bijzondere plekjes hebben wij ruimte gemaakt om gestorven kinderen tot de leeftijd van 10 jaar te begraven. Deze graven worden met een onbeperkte graftermijn uitgegeven.
 • Urnengraven
  Op een speciaal plekje hebben we de mogelijkheid gecreëerd om urnen in een zandgraf te plaatsen. Daarop kan een kleine gedenksteen worden gelegd. Deze urnengraven hebben een bewaartermijn van 30 jaar.
 • Grafkelders
  Dit zijn betonnen “kuipen” afgesloten met een zerk waarin de stoffelijke resten – doorgaans van een aantal overledenen – worden  “bijgezet”. Dit is een bijzonder geschikte manier om een familiegraf te realiseren. De bewaartijd hiervan is ook onbeperkt.
 • Urnenkelders
  Urnenkelders zijn kleine betonnen bakken in de grond waarin twee urnen kunnen worden bijgezet. De kelder wordt afgedekt met een gedenksteen. De bewaartermijn is onbeperkt.

N.B. Het is mogelijk om urnen te plaatsen in ‘gewone’ graven maar daarbij moet men bedenken dat in dat geval voor het aantal te begraven personen een urn gelijk staat aan een kist met stoffelijke resten. Dus in een tweepersoonsgraf mogen òf twee kisten worden begraven, òf een kist en een urn òf twee urnen.

Foto Jan Heijboer
   

Afdrukken E-mail